söndag 7 december 2008

Johnny To filmar igen, men utan Alain Delon


Det är alltid en trevlig nyhet när Johnny To sätter sig tillrätta på registolen (inte för att han lär ha tid att resa sig med tanke på alla projekt karln tar för sig) och särskilt angenämnt blir det med upphetsande verk som Vengeance.

Vengeance är Johnny Tos nya projekt som har skrivits av hans ständige partner Wai Ka-Fai och som berättar historien om en yrkesmördare som blivit kock men som reser till Hong Kong för att hämnas på det gäng som mördade hans dotter.

Alain Delon var så tidigt som 2007 påtänkt för rollen som yrkesmördaren men tackade av okända skäl nej. Lyckligtvis bestämde sig Johnny To för att inte skrota projektet med tanke på att storyn var så pass bra och Fransmannen Johnny Hallyday har nu tagit över Delons roll. Sedvanliga Johnny To-kollabaratörer som Anthony Wong, Simon Yam, Lam Suet och Lam Ka-Tung medverkar givetvis också. Franska skådespelerskan Sylvie Testud finns även med i rollistan.

En premiär av Vengeance blir av nästa sommar.

Av: Peter Nilsson

1 kommentar:

skepparkrans sa...

Fatastiska nyheter!
Jag slukar Johny To filmer som pepparkakor.. Han har gjort några helt fantastiska filmer sista tiden. Hoppas han fortsätter hålla tomteblosset högt.