tisdag 25 november 2008

Francis Ng vill göra uppföljare på New Dragon Gate Inn


En av Hongkongs kanske finaste skådespelare, Francis Ng, har uttryckt sin vilja att producera samt regissera en uppföljare till Tsui Harks New Dragon Gate Inn (1992).

Originalet kom så tidigt som 1966 under titeln Dragon Gate Inn och regisserades av legendariske Taiwanesen King Hu. Den utspelade sig under Ming-dynastin då en manlig och kvinnlig krigare anländer till ett gästhus för att frita en ministers barn, dödsdömda av en illasinnad eunuck.

Som tidigare nämnt gjorde Tsui Hark sin egna version 1992, filmen döptes till New Dragon Gate Inn och blev en otroligt framgångsrik saga i hemlandet. Med stjärnor som Maggie Cheung, Tony Leung Ka-Fai, Brigitte Lin och Donnie Yen samt koreografi av Ching Siu-Tung och Yuen Bun banade den väg för otaliga efterapningar, somliga med skapligt resultat men desto fler undermåliga.

Tsui Hark har åtskilliga gånger berättat att han ämnar regissera en egen uppföljare, men hittills har det som bekant inte hänt mycket på den fronten. Därför är det särskilt intressant när Francis Ng tycks ta saken i egna händer. Enligt vissa källor har Francis övertalat större delen av det ursprungliga filmteamet att ansluta sig till projektet. Dessutom vill han att Andy Lau och Tony Leung Chiu-Wai ska medverka i varsin roll.

Mer information kommer så fort den finns tillgänglig. Än så länge är inget bekräftat, men vi får för all del hoppas att det blir något av det här.

Av: Peter Nilsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kan man säga annat än pepp pepp pepp!

Anonym sa...

Ahh hoppas det blir något! och jag som inte ens har hunnit, men länge viljat se Dragon Gate Inn eller New Dragon Gate Inn..