måndag 3 november 2008

Maggie Cheung gör comeback i Tarantinos Inglorious Basterds!


Äntligen! Veckans i särklass trevligaste nyhet måste faktiskt vara just denna. Man kan säga vad man vill om Quentin Tarantino och hans skapelser, men faktum kvarstår att han är förbannat skicklig på att sammanfoga inytressanta filmpersonligheter, många som aldrig skulle spela tillsammans om det inte vore för just Tarantino.

Nästa år påbörjas inspelningen av Inglorious Basterds (ja den heter faktiskt så), en slags hyllning till Enzo G. Castellaris actionladdade krigsfilm från 1979 där Tarantino, bortsett från originalregissören själv, har lockat personer som Brad Pitt, Eli Roth och Mike Myers till diverse roller. Nu är det också klart att Samuel L. Jackson hoppar på projektet, men vad som verkligen bör glädja folk är att underbara aktrisen Maggie Cheung gör comeback efter 5 års frånvaro från skådespelandet, och detta som fransyskan Madame Mimieux.

The Inglorious Basterds berättar historien om en judisk flicka vars familj tillintetgörs av nazister. Hon flyr till Paris och blir omhändertagen av en vänlig kvinna (Maggie Cheung) som äger en biograf. Hon ges möjlighet till hämnd då en tysk krigshjälte övertalar sina överordnade att ha visning av tredje rikets senaste propagandafilm på biografen... men kommer hon ta chansen?

Samtidigt, medvetna om filmens premiärvisning, arbetar en grupp judisk-amerikanska soldater djupt bakom fiendens linjer och planerar ett sabotage mot den tyska krigsmaskinen.

Tuff dialog och hårdbarkad action vågar väl nästan utlovas, och är inte den varan av intresse är väl ändå Maggie Cheung skäl nog att ta del av Tarantinos kommande alster?

Av: Peter Nilsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns både farligt och lovande att Tarantino roffat åt sig henne. Det viktigaste är att Maggie tar sig an skådespeleriet mer aktivt igen efteråt :D

Portland Street - asiatisk film sa...

Det får vi sannerligen hoppas på att hon gör, världen har inte fått nog av henne på långa vägar ;)