måndag 3 november 2008

Hysteriskt på hemsökt skola


Mer Malaysiskt kommer i form av skräckfilmen Histeria som bådar gott tack vare en bloddrypande trailer med bevis på att ett gummimonster används. Som bekant är gummimonster alltid uppskattat och nyttjas bäst av asiatiska händer! Enligt en recension av Variety har Histera dock mer att erbjuda än enbart gore och det kan säkerligen vara positvt det också.

Histera är filmskaparen James Lees första kommersiella skräckfilm i vilken vi får följa sex kvinnliga studenter som börjar på en (enligt sägnen) hemsökt skola och skämtsamt börjar de spela hysteriska. Oturligt nog spelar tjejerna så övertygande att skolan kallar in en häxdoktor som ska bota dem och snart börjar de drabbas av "riktiga" mystiska företeelser följda av en rad bisarra mord. Frågan är om det är övernaturliga krafter som ligger bakom dåden eller om morden har begåtts av någon av flickorna?

Handlingen låter inte nämnvärt originell, men å andra sidan lovar aldrig originalitet en bra film heller. Histeria verkar lovande nog för att skräckfilmsfans ska ta sig en titt på den. Titta på trailern här nedan och avgör själva om det är nåt för er.


Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: