torsdag 27 november 2008

Ny Vietnamesisk kampsportsfilm på gång!


Vietnamesisk kampsportsfilm är inget vi är direkt bortskämda med. 2006 års The Rebel blev den första av sin sort att uppmärksammas i väst. Som historisk skildring kombinerad med rafflande sparkar och eldstrider lyckades den oerhört väl och önskan om att se mer av den varan har ökat.

Dustin Nguyen gestaltade skickligt en av filmens skurkroller och det är en positiv nyhet att han är i antågande med sin regidebut, nämligen Monk on Fire. Någon vidare information om det projektet är för nuvarande inte tillgänglig men det är säkerligen något att hålla ögonen på. Men det är inte alls Dustin är inblandad i. Filmskaparen Luu Huynh (The White Silk Dress) tar sig an actiongenren tillsammans med Dustin i kommande The Legend is Alive.

The Legend is Alive är en berättelse om Bruce Lee (ja, han heter så), en mentalt efterbliven man vars enda önskan är att få se sin älskade mor flytta till Amerika. Det låter simpelt men intrycket av trailern är att Luu Huynh fokuserar lika mycket på drama som på actiondelen. En film som onekligen verkar intressant, och är ni sugna så finns en trailer för er att beskåda här nedan.


Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: