tisdag 18 november 2008

SABU gör udda romanfilmatisering med Ryuhei Matsuda


Regissören Hiroyuki 'SABU' Tanaka (Unlucky Monkey, Dead Run) är tillbaka, och detta med Ryuhei Matsuda i huvudrollen i filmatiseringen av romanen Kanikousen från 1929.

Den ursprungliga romanen skildrar en proletär kamp för missgynnade arbetare ombord på ett konserveringsfartyg. Ett förnyat intresse för romanen blomstrade i år då 600.000 exemplar har sålts i och med en nylansering. Historien har tidigare omvandlats till film, detta i regi av Sou Yamamura år 1953. Yamamura gestaltade en av huvudfigurerna i det verket. Romanen har dessutom nyligen anpassats till manga.

SABU har uttryckt en viss motvilja att fokusera på social kritik och ämnar att rikta större uppmärksamhet åt att ge alstret en underhållande ton, den ska vara fylld med svart humor. Filmen verkar inte heller vara inställd på någon specifik tid utan det enda som tycks vara klart är valet att använda sig av ett modernt pop-inflytande i kostymer och design. Sängarna i fartyget kommer bland annat i hotellkapsel-stil. En del CGI är SABU också villig att använda.

Kanikousen börjar spelas in i slutet av denna månaden och premiären blir av någon gång under 2009.

Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: