torsdag 23 oktober 2008

Senaste nytt om Wisit Sasanatiengs Red Eagle


Nyligen kom nyheten om att mästerlige Wisit Sasanatieng (Tears of the Black Tiger) påbörjar ett samarbete med regissören Kongkiat Komeshiri (Muay Thai Chaya), nämligen actionfilmen Slice. En äldre, men fruktansvärt intressant, nyhet som äntligen har fått lite mer kött på benen är Wisit Sasanatiengs planer på att göra en film baserad på de gamla superhjältefilmerna om Red Eagle från 1960-talet.

Mitr Chaibancha hette skådespelaren som ursprungligen gestaltade karaktären Red Eagle. Under ett riskfyllt helikopterstunt (det sista stuntet för inspelningen av Golden Eagle) tappade han greppet och föll till marken, han avled omedelbart. Året var 1970 och Chaibancha blev bara 36 år gammal.

Detaljerna om Red Eagle är fortfarande relativt sparsamma, men en summering av handlingen har åtminstone publicerats och filmen har därtill fått en egen hemsida där det förhoppningsvis dyker upp något matnyttigt framöver.

Låter handlingen något vidare då? Jodå, det osar superhjältefilm lång väg. Makthungriga och korrupta politiker planerar att ta över ett kärnkraftverk vilket motsätts av stadens invånare. Hjälten Red Eagle föds i den otrygga tillvaron för att bekämpa brottsligheten som hotar stadens välfärd. Men snart blir hjälten den jagade då politikerna skickar ut sitt bästa försvar, någon känd som Black Demon.

Wisit Sasanatieng har bestämt sig för att göra två filmer och troligtvis gäller handlingen den första.

Hemsidan når du här

Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: