tisdag 14 oktober 2008

Wong Jing gör om sin egna Future Cops


1993 gjorde Wong Jing sin version av tv-spelet Street Fighter 2, fast utan nödvändiga rättigheter vilket ledde till ett titelbyte och karaktärsnamn som skiljer sig något från personerna i spelet. Resultatet blev en vansinnigt jobbig (men underhållande) film vid namn Future Cops med Wong Jings sedvanliga buskishumor och tramsigheter. Skådespelare som bland annat Andy Lau, Jacky Cheung och Chingmy Yau lyfte kvalitén ordentligt.

Det är lite förvånande men samtidigt skoj då ryktet om att Wong Jing planerar att göra en nytappning på sin klassiker(?) nu är ett faktum. Wong Jing som egentligen inte har gjort något sevärt på flera år slår uppenbarligen på stort då han tänker samarbeta med veteranen Ching Siu-Tung (Duel to the Death) som i denna film är ansvarig för koreografin. Dessutom återvänder Andy Lau för att reprisera sin roll från originalet, detta blev klart då manuset genomgått 19 omskrivningar.

Handlingsmässigt finns än så länge inte mycket att förtälja. Andy Lau spelar en polis från år 2085 som av misstag råkar återvända till år 2010 där han ansluter sig till en kvinnlig polis (Barbie Hsu) för att bekämpa ett brottssyndikat.

Inspelningen påbörjas nästa månad och förväntas bli klar innan året är slut. En premiär är att vänta först nästa år.

Av: Peter Nilsson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har missat att se originalet, denna måste köpas. Verkar helt galet underbart bra! Kul att ni kör blogg nu.

Peter sa...

Den är bitvis riktigt underhållande, men har man svårt för Kantonesisk buskishumor av den extrema sorten kan filmen lätt bli påfrestande. Har man tålmod med Wong Jing så är det dock utmärkt underhållning :)

Tackar, det känns bra med blogg. Hittade din blogg, mycket trevlig. Slänger upp en länk till den!

Anonym sa...

Hehe, det är just kombinationen av den sortens humor med snyggt koreograferad budgetaction jag älskar med HK-filmen från 90-talets första hälft. Tack för länken.

Anonym sa...

Tycker Future Cops är en av Wong Jing's bättre och det är till stor fördel om man är SFII-nörd! Wong Jing kommer dock aldrig någonsin överträffa vad han kokade ihop i City Hunter :D