lördag 13 september 2008

Champions, ännu mer kampsportsraffel från Hong KongSom ett stort fan till klassisk Hongkong-action är det på tok omöjligt att inte känna sig som ett upprymt barn på julafton med tanke på de senaste dagarnas nyheter.

Bortsett att legenden Yuen Woo Ping återigen regisserar Chiu Man Cheuk, Michelle Yeoh och Zhou Xun i kommande Beggar Su är även tekniskt brilliante Wu Jing aktuell med sin första film som regissör, nämligen Legendary Assassin. Och nu har ytterliggare ett kampsportsrelaterat projekt kommit till min vetskap.

Det är Champions, kampsportsraffel av Tsui Siu Ming som har klassikerna Holy Robe of the Shaolin Temple (1985) och Bury Me High (1991) i bagaget. Med Dicky Cheung, Wong Tsui Yu, Debbie Goh, Xie Miao och veteranen Yu Rong Guang i ensemblen handlar Champions om en wushu-atlet (Dicky Cheung) som deltar i en prestigefylld kampsportsturnering där han representerar Kina för att vinna en nationell sprinters hjärta.

Champions kommer ge prov på flertalet klassiska stilar, bland annat Eagle Claw, Praying Mantis och Taichi. Filmen har premiär i November.

Så här intressant har Hong Kong inte varit sedan tidigt 90-tal och det är väl bara till att buga och bocka för att det fina filmlandet tycks ha rest sig ut sin långvariga svacka.

Trailern kan ni se här

Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: