måndag 8 september 2008

Recension: Bad Family (Tv-serie)


Bad Family (Bool Ryang Ga Jook)

Skådespelare: Kim Myung-min, Nam Sang-mi, Im Hyun-sik, Lee Young-yoo, HyunYoung, Yeo Woon-kye, Kang Nam-gil

År: 2006
Land: Sydkorea
Genre: Komedi, Romantik
Regi: Yoo In-shik
Manus: Lee Hee-myung

Bad Family är en komedi där en hel familj, utom den yngsta dottern Na-rim, förolyckas i en bilolycka och flickans farbror bestämmer sig för att återskapa en låtsasfamilj för att hon förhoppningsvis ska återfå minnet som försvann i sviterna av olyckan.

Mannen som får uppdraget att skapa en familj är smågangstern Oh Dal-gun som sätter ihop familjen av människor som bland annat är skyldiga honom pengar och med hjälp av hot och tvång får han ihop föräldrar, farföräldrar, äldre bror och en syster. Själv låtsas han var hennes farbror och spelet kan börja.

Serien bygger på komiken när en rad olika personligheter tvingas bo tillsammans och är tvungna att låtsas vara en sammansvetsad familj trots att medlemmarna inte hyser några varmare känslor för varann. Dom är dessutom tvungna att sköta sina vanliga jobb och sitt vanliga liv med allt vad det innebär utöver charaden i Na-rims hus.

Dessutom så får hennes riktiga farbror reda på att det kan ha varit någon eller några inblandade i familjens olycka och Na-rim kan ha sett vad som skett och skulle därmed vara i fara. Familjen svetsas samman och börjar bete sig som en riktig sådan och medlemmarna börjar hjälpa och stötta varandra i livet utanför den stora villan.

Det finns flera fortlöpande intriger som involverar makten över en inomhusmarknad där dom flesta av familjemedlemmarna oberoende av varandra arbetar som försäljare av främst frukt och grönt men även snabbmat och kaffe.

Skådisarna är överlag bra, särskilt Kim Myung-min som gör Dal-gun lagom parodisk med sin stentuffa image utan att det blir fånigt och Nam Sang-mi spelarden falska äldre systern med mycket attityd och skinn på näsan.

Serien tappar mot slutet när den blir mer inställsam och gulligheten tar över när galenskaperna från dom första avsnitten minskar men den är trots det sevärd även om slutet är ganska förutsägbart.

Av: Ulf Lönn

Inga kommentarer: