fredag 12 september 2008

Yuen Woo Ping regisserar återigen


Det var nästan ett decennium sedan Yuen Woo Ping senast stod för regi till en film och det var runt 7 år sedan som skådespelaren och talangfulle kampsportaren Chiu Man Cheuk (Zhao Wen Zhuo) erbjöds en roll av betydande storlek.

En av veckans större nyheter, som bör glädja många, är att de båda nu återvänder till filmandet i och med det nya projektet Beggar Su. Beggar Su, vilket möjligtvis är en tillfällig titel, började spelas in i slutet av Augusti i en av Pekings förorter. I filmen gestaltar Chiu Man Cheuk den kinesiske folkhjälten Su Qi Er och alstret kan enligt uppgift ses som en nyinspelning av Hero Among Heroes.

En produktionsmedlem har berättat att Chiu Man Cheuk arbetar mycket hårt och tillägger att han hanterar samtliga slagsmål- och stunts själv. Zhou Xun, vars popularitet har blivit enorm de senaste åren, porträtterar Su Qi Ers hustru medan Michelle Yeoh medverkar i en mindre roll som eremit-krigaren Yu. En annan person som ryktas ha ett framträdande i Beggar Su är musik/filmstjärnan Jay Chou som vi i sådana fall kommer se som en talangfull befälhavare som lär ut sina färdigheter till Su Qi Er.

Efter att ha arbetat i Hollywood en längre tid tycks Yuen Woo Ping ha tröttnat på dess filmbransch och framgången med Jet Li i Fearless har fått den legendariske regissören/koreografen att återvända hem. Om det inte är glädjande nog att en Yuen återigen ska filma så kanske nyheten om att samtliga ur den fantastiska Yuen-klanen har slått sina kloka skallar ihop för att frambringa nåt speciellt ur Beggar Su. Enligt rykten har de inte velat spara på några ansträgningar för att få tillbaka det gamla goda med traditionella kampsportsfilmer.

Vad kommer Beggar Su då att handla om? Jo, i filmens inledning blir Su Qi Er förföljd och illa misshandlad, hans ena arm blir totalförstörd och tiggeri blir hans enda utväg. Denna bittra förändring medför att han förlorar allt intresse för sitt kärleksliv och i hans sinne gror enbart hämnlystnad, men ändå är hans godhjärtade hustru honom trogen.

Av: Peter Nilsson

Inga kommentarer: