torsdag 28 augusti 2008

Recension: Make it Big


Make it Big (Ildan dwieo)

Skådespelare: Song Seung-heon, Lee Beom-su, Kwone Sang-woo, Kim Yeong-jun, Lim Jeong-eun, Jeong Gyu-su, Jeong Kyeong-ho, Kim Jung-ki, Lee Ji-hyeon, Lee Kan-hie

År: 2002
Land: Sydkorea
Genre: Action, komedi
Regi: Jo Ui-seok
Manus: Jo Ui-seok

En actionkomedi om tre hetlevrade killar i äldre tonåren som under en bilfärd råkar ut för att en säck med pengar och en illa tilltygad man faller ner på biltaket. Eftersom den skadade mannen (som stulit pengarna hos en ockrare och blivit skadad av en vakthund) försvinner så bestämmer sig killarna för att behålla pengarna och det blir snart bråk i gruppen. En av killarna försöker fly med pengarna men misslyckas och tillsammans gömmer man pengarna i en lägenhet och ger sig sedan ut på en rejäl shoppingrunda.

Rånaren hamnar på sjukhus och polismannen Lee får i uppdrag att reda på hur mannen fått sina skador och blir misstänksam på mannen som låtsas vara medvetslös, rånaren lyckas fly från sjukhuset och polisen och tar sedan upp jakten på dom tre killarna. Ockraren som blivit av med pengarna skickar en stor brutal mördare efter rånaren och fler och fler personer blir involverade i jakten på miljarderna som ligger i väskan.

Historien blir dock inte rörig utan det är lätt att följa med i handlingen som hela tiden drivs framåt och det enda som stör är att översättning och textning kanske kunde ha varit lite bättre. Filmen är kanske ingen blivande klassiker men åtminstone kul underhållning för stunden.

Av: Ulf Lönn

Inga kommentarer: