fredag 29 augusti 2008

Recension: My Girl (Tv-serie)


My Girl (Mai geol)

Skådespelare: Lee Da-hae, Lee Dong-Wook, Lee Jun-gi, Park Si-hyeon, An Seok-Hwan, Byeon Hie-bong, Choi Ran, Han Chae-young, Hwang Bo-ra, Jeong Han-hun, Jo Kye-hyeong, Kim Yong-rim, Lee Eon-jeong, Lee Hyun-kyoon

År: 2005
Land: Sydkorea
Genre: Komedi, romantik, drama
Regi: Jeon Gi-Sang
Manus: Hong Jeong-eun, Hong Mi-ran

Yoo-rin (Lee Da-hae) är en ung dam med mycket skinn på näsan som livnär sig som guide vilket kanske beror på att hennes far som ensam uppfostrat henne är en lurendrejare som tagit henne med sig på sina resor genom både Japan och Kina. Eftersom fadern har blivit skyldig några gangsters en större summa pengar så råkar även Yoo-rin illa ut och tvingas fly med skurkarna hack i häl.

Gong-chan (Lee Dong-wook) är en arvtagare till en stor hotellkedja vars morfar (Byun Hee-bong) ligger för döden på ett sjukhus. Morfaderns stora önskan är att hitta sitt barnbarn, han skickade bort sin dotter när hon gifte sig mot hans vilja och hon dog senare i Japan under en jordbävning, och nu vill han få förlåtelse från sitt barnbarn som han aldrig träffatinnan det är försent.

Det har blivit Gong-chans uppgift att försöka hitta sin släkting men hittills så har han inte haft någon större tur. Plötsligt hoppar en kvinna ut framför bilen och Gong-chan håller nästan på att köra över henne, han tar henne till ett sjukhus och Yoo-rin undkommer skurkarna som jagat henne.

Det visar sig att hon talar flytande kinesiska och japanska och eftersom Gong-chan behöver en översättare till ett möte med några kinesiska affärsmän så anställer han henne under en kväll. När sedan sällskapet lämnar huset så smyger Yoo-rin tillbaks till det tomma huset eftersom det är ett säkert gömställe från skurkarna men hon blir upptäckt efter ett par dagar av Gong-chan och han kommer på idéen att hon kan spela den försvunna släktingen eftersom hon talar japanska.

Yoo-rin går med på att göra det mot en viss betalning och när hon besöker morfadern på sjukhuset så blir han friskare och friskare och till slut så har han flyttat hem igen och är återigen familjens överhuvud som styr och ställer.

My girl är en komisk serie med en rejäl nypa romantik och Lee Da-hae är mycket bra i rollen som Yoo-rin, som i sig själv är en helt omöjlig person med sina lögner, påhitt och maniska yttre, och när man vant sig vid hennes våldsamma och maniska framtoning så framstår hon som en mer tuffare version av My sassy girl.

Lee Dong-wook är även han mycket bra i rollen som Gong-chan och serien lyckas hålla en hög kvalitet rakt igenom bland annat genom sin självdistans till det koreanska melodramat som parodieras vid ett flertal tillfällen.

Av: Ulf Lönn (2007-08-17)

Inga kommentarer: