tisdag 26 augusti 2008

Recension: Attic Cat (Tv-serie)


Attic Cat (Oktapbang goyangi)

Skådespelare: Kim Rae-won, Jung Da-bin, Choi Yoon-jin, Bong Tae-gyu, Lee Hyun-woo

År: 2003
Land: Sydkorea
Genre: Komedi, romantik
Regi: Kim Sa-hyun
Manus: Min Hyo-jung, Goo Sun-kyung

Attic cat handlar om optimistiska Jung-eun (Jung Da-bin) som vill bo kvar i Seoul när hennes föräldrar och lillebror ska flytta till en mindre stad. Hon försöker spara ihop pengar till ett litet takhus (ok tap bang) men hennes bror stjäl pengarna och hon börjar bli desperat. Hon får låna pengar av juridikstudenten Kyung-min (Kim Rae-won) som bara lånar ut dom för att imponera på hennes väninna Hae-Ryun.

Kyung-min bor med sina farföräldrar sedan föräldrarna dött i en olycka när han var liten, och han är ytlig, självisk och älskar Hae-Ryun som dock umgås med honom bara för att han gärna lägger sina pengar på henne. Han är dock egentligen pank och skyldig en massa pengar och när hans farfar drar in underhållet så finns det bara ett sätt att klara sig undan dom han är skyldig pengar, han flyttar in i takhuset. Jung-eun vill inte alls dela sina två rum med honom men eftersom han har lånat henne pengarna till det lilla huset så får han bo hos henne tills hon kan betala tillbaks skulden.

Att deras boende tillsammans anses vara så moraliskt förkastligt är kanske lite svårt att ta på allvar, att en kille och tjej delar boende i ett hus är tydligen en större sak i Korea än vad vi är vana vid. Jung-eun försöker skaffa olika jobb för att kunna betala huset och pengarna hon lånat, medan Kyung-min studerar och lägger alla sina och även Jung-euns pengar på sig själv och Hae-Ryun. Jung-eun lyckas få ett bra jobb och hennes chef blir intresserad av henne men Kyung-min blir irriterad över hennes nya liv och försöker lägga sig i.

Snart blir det bråk i huset och Kyung-min flyttar hem till sina farföräldrar men blir tvungen att flytta tillbaks till huset igen, och så fortsätter det flera gånger. Dom bråkar och han flyttar och sedan blir dom sams och han är tillbaks och när det har hänt några gånger till så blir serien lite tjatig. Det blir för mycket upprepningar och serien går snabbt på tomgång, den som stjäl uppmärksamheten och verkligen står ut och gör serien sevärd är Bong Tae-gyu som spelar Jung-euns bror.

Av: Ulf Lönn (2008-01-04)

Inga kommentarer: