lördag 23 augusti 2008

Recension: Innocent Steps


Innocent Steps (Daenseo-ui sunjeong)

Skådespelare: Jeong Yu-mi, Kim Byeol, Kim Ji-yeong, Mun Geun-yeong, Park Keon-hyeong, Park Won-sang, Yun Chang

År: 2005
Land: Sydkorea
Genre: Drama, romantik, komedi
Regi: Park Young-hoon
Manus: Park Gye-ok, Park Young-hoon

Na Young-sae (Park Geon-hyung) är en tävlingsdansare som efter att ha blivit skadad under en tävling av en konkurrent dragit sig tillbaks tills dess att en tävlingsarrangör övertalar honom att börja om igen med en koreansk dansös boendes i Kina. Men för att hon ska kunna stanna och tävla i landet så måste han snabbt gifta sig med henne för att hon ska få uppehållstillstånd och det är det första han gör när hon har stigit av båten.

Det visar sig dock att det inte är Chae-min utan hennes lillasyster Chae-ryn (Moon Geun-young) som har kommit till Seoul eftersom hennes äldre syster har en fästman och inte ville tillbaks till Sydkorea. När tävlingsarrangören, som betalt för att få henne till Seoul, får reda på det så säljer han henne vidare till en strippklubb men Young-sae hämtar henne och låter henne bo i hans lägenhet. Ett par tjänstemän på immigrationsbyrån tror att det handlar om ett arrangerat äktenskap och gör bland annat ett hembesök för att se om paret lever tillsammans. Dom båda står för filmens humor som ibland kan kännas lite malplacerad.

Efter lite om och men så bestämmer sig sig Young-sae för att försöka lära henne att dansa för att kunna ställa upp i tävlingen som ska äga rum om tre månader. Det visar sig att Chae-ryn har talang för att dansa och lär sig snabbt vilket uppmärksammas av Jung Hyun-soo, konkurrenten som skadade Young-sae och dessutom lockade till sig hans tidigare partner. När tävlingen närmar sig och det är dags för Young-sae att anmäla sig och Chae-min visar det sig att hon redan har blivit registrerad som partner till Jung Hyun-soo och för att inte bli avslöjad och tillbakaskickad till Kina är hon tvungen att träna och tävla med Hyun-soo.

Filmen blev en hyfsad succè i hemlandet, mycket tack vare Moon Geun-young som är en charmig och inte oäven aktris. Här spelar hon en romantisk, lite naiv småstadstjej med bred dialekt som har eldflugor i en burk, och även om det lätt skulle kunna slå över och bli en parodi så håller sig historien på den mer dramatiska sidan.

Filmens dansscener är snyggt gjorda och när man tittar på extramaterialet så ser man att det lagts ner mycket tid på träningen för att få det så bra som möjligt. Slutbetyget blir att filmen är en charmig bagatell.

Av: Ulf Lönn

Inga kommentarer: