tisdag 19 augusti 2008

Recension: Some


Some

Skådespelare: Goh Soo, Song Ji-hyo, Lee Dong-kyu, Kang Shin-il, Kang Seong-jin, Jo Kyeong-hun, Jeong Myeong-jun, Park Cheol-Ho, Kwon Min, Jo Mun-hong

År: 2004
Land: Sydkorea
Genre: Thriller
Regi: Chang Yoon-Hyun
Manus: Kim Eun-Jeong, Kim Eun-shil

Some är en thriller som handlar om polismannen Sung-joo (Goh Soo) som jobbar med ett fall där ett stort knarkbeslag försvunnit från polisen och hans mentor är misstänkt. Filmens andra huvudpersonen är Yu-jin (Song Ji-hyo) en radiojournalist som får föraningar om kommande händelser.

Deras vägar möts när Yu-jin av misstag får en MP3-spelare som innehåller bland annat bilder på polisen som stal narkotikan och skurkarna börjar jaga henne. När hon träffar Sung-joo får hon en känsla av att han kommer att dö inom ett dygn och paret börjar jobba tillsammans för att få reda på vilken av polismännen det är som samarbetar med skurkarna, Sung-joo blir själv misstänkt när bilder av honom tillsammans med skurkarna dyker upp men det visar sig att det är förfalskningar och originalet finns i Yu-jins MP3-spelare.

Filmen är en bra och tät thriller som håller hela vägen trots att historien kanske inte är så originell. Snygga effekter och stämningsfull musik och stor prylhysteri med mobiltelefoner, digitalkameror, GPS och övervakningskameror. Skådespelarna gör ett bra jobb och effekterna som alla biljakter och liknande är trovärdiga.

Av: Ulf Lönn

Inga kommentarer: